פעמים רבות משרדנו נשאל האם לחייב עדיף להיות בהוצאה לפועל או שמא כדאי לו להגיש בקשה לפשיטת רגל?
התשובה אינה פשוטה כלל ועיקר, ויש להצטער על כי "מייעצים" למיניהם דוחפים אנשים שבחובות לרוץ בכל מקרה לפשיטת רגל.
התשובה מורכבת, ותלויה בנסיבות הפרטניות של כל אדם ואדם.
כל אדם הוא עולם ומלואו, ועל מנת לקבל החלטה ראויה יש לערוך שיקוף מלא של פרטים רבים:
היקף חובותיו, זהות הנושים, זכויותיו, איזה זכויות מוגנות, איזה זכויות חשופות גם בפשיטת רגל, מה התוצאה הצפויה בכל אחד מההליכים, מה יכולת ההחזר שלו, מה הסיכויים להגיע להסדר נושים מחוץ לבית המשפט, ההשפעות הכלכליות/חברתיות/אישיות שישפיעו על אותו אדם ומשפחתו. הכל משפיע על ההחלטה,
וכל זאת משרד עו"ד זילברפלד בודק טרם קבלת ההחלטה ומתן הייעוץ ללקוחות הרבים הפונים אליו בעניין.
עם זאת, ניתן להצביע על שני הבדלים עיקריים בין הליך הוצאה לפועל להליך פשיטת רגל מבחינת נקודת מבטו של החייב, ואלו הם:
1. שוני מהותי בהגדרת המטרות –
ההוצאה לפועל, בהגדרתה, הינה מערכת שמטרתה לגבות את החוב. משום כך, הזוכה רשאי, בהתקיים התנאים הקבועים בחוק, לבצע מספר רב של פעולות גבייה חודרניות, כגון: עיקול ומימוש כספים אצל צד ג', עיקול משכורות, עיקול ומימוש מיטלטלין ומקרקעין, הטלת הגבלות על רישיון הנהיגה, החזקת דרכון, עיכוב יציאה מהארץ, ועוד.
בהליך פשיטת רגל המטרה העיקרית בהליך פשיטת רגל מוגדרת כיום (ומאז הרפורמה של כונס הנכסים הרשמי), הנה שיקום החייב ומתן אפשרות לחייב לפתוח דף חדש בחייו מבחינה כלכלית, וזאת בדרך של קבלת הפטר ומחיקת יתרת חובותיו. בהליך זה, עם מתן צו הכינוס מעוכבות פעולות הגבייה של ההוצל"פ המוזכרות לעיל.
2. אופן סיום החוב –
בהוצאה לפועל - ככלל, החוב לא נגמר לעולם. רק אם החייב ישלם את מלוא החוב (כולל הריביות) או יגיע להסדר עם נושיו – החוב יפרע ופעולות הגבייה תיגמרנה. כחריג לכלל זה יוער כי במסגרת תיקון לחוק קיימת אפשרות להגיש עד ליום 5.9.18 בקשות להפטר בהוצאה לפועל, וזאת בכפוף לתנאים שבחוק.
בהליך פשיטת רגל - ככל והבקשה לפשיטת רגל מוגשת בצורה מקצועית וככל והחייב מתנהל באופן הראוי במסגרת ההליך, כפי הוראות החוק והפסיקה – הוא יקבל הפטר מחובותיו בסיום ההליך (בנסיבות אישיות מיוחדות – ניתן לקבל צו הפטר תוך 18 חודשים). מיותר לציין שהגשת בקשה באופן לא מקצועי או התנהלות פסולה במשך ההליך – תוביל לביטול ההליך וסיכול האפשרות לקבל ההפטר.
למשרדנו ניסיון רב בשנים בסיוע לחייבים הן במסגרת הליכי הוצאה לפועל והן בהגשת בקשות לפשיטת רגל וקבלת הפטר, תוך מתן דגש על מקצועיות ומהירות. צוות משרדנו צבר הצלחות רבות בתחום מחיקת החובות וקבלת הפטר, והוביל את מאות לקוחותיו לפתיחת דף חדש ונקי בחייהם על ידי מחיקת חובות בסכומים של עשרות מיליוני שקלים.
רק לעורך דין המתמחה באמת בתחום יש את היכולת, הניסיון והכישורים לבחור נכונה בהליך המתאים ולהביא להישגים ראויים ללקוח, וזאת מה שאנו עושים.
כי הניסיון קובע את הטון !
עו"ד אבי זילברפלד עוסק בתחום החובות מאז 1983, עת ייצג במשך כ- 10 שנים את אחד הבנקים הגדולים, ולמד להכיר היטב את רזי המערכת הבנקאית מבפנים, על תחבולותיה ושיקוליה.
בהתאם, זה עשרות שנים שמשרד עו"ד אבי זילברפלד מתמחה בתחום החובות: מול המערכת הבנקאית, בכינוס נכסים, פשיטת רגל, והסדר חובות.
באמצעות הניסיון, ההבנה המשפטית והפרקטיקה שמשרדנו צבר בתחום זה במשך עשרות שנים, אנו משרתים בנאמנות, במהירות ובמקצועיות את לקוחותינו, בין בהוצאה לפועל, ובין בפשיטת רגל, במטרה שייגרם להם נזק קטן ככל שניתן, ולחלצם מהחובות במהירות המירבית.
עו"ד אבי זילברפלד מנהל 'פורום דיני בנקאות' מיום הקמתו של הפורטל המשפטי הגדול בישראל : LAW-FORUMS , במסגרתו הוא נותן מענה יומיומי לשאלות בתחום דיני הבנקאות, וישנם אלפים הפונים אליו לאור מומחיותיו.
עו"ד אבי זילברפלד חיבר וכתב את הספר המקיף: "אחריות אישית בתאגיד והרמת המסך" שעניינו גביית חובות במצבים מיוחדים ובעייתיים, וכן כתב עשרות מאמרים בנושאים בנקאות, פשיטות רגל, משפט אזרחי, משפט מסחרי, ועוד.
משרד עו"ד זילברפלד הינו "משרד בוטיק" במשפט אזרחי-מסחרי, בעל התמחות מיוחדת בדיני בנקאות, פשיטת רגל וחובות בהוצל"פ, ותפגוש בו עורכי דין מקצוענים, בעלי ידע וניסיון רב, הפועלים במסירות ובמקצועיות, ונלחמים על האינטרסים של לקוחות המשרד.
משרד עו"ד אבי זילברפלד מצטיין בשירות אישי ואווירה ידידותית ביותר לקהל לקוחותיו, תוך מתן שירות משפטי ברמה גבוהה, יעילה ומקצועית.
אנו יודעים איך לעשות זאת !
משרדנו לרשותך לכל שאלה ו/או הבהרה !
03-5753443
פש"ר בהשוואה להוצל"פ
03-5753443
רח' שוהם 11, פ"ת (צמוד ל'בסר סיטי')